Pitabroodje met Griekse rösti
30 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Bak de rösti in 10-15 min. goudbruin en knapperig. Verhit de resterende olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Schep erde paprika en de courgette door en bak nog 3 min.
- Rooster intussen de pitabroodjes goudbruin en warm. Pers voor de tzatziki de knoflook boven de yoghurt uit
- Schep de rösti door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Doe de peterselie en de feta in twee schaaltjes. Zet de rösti met de tzatziki, de peterselie, de feta, de groene pepers, de olijven en de dolmades op tafel
- Laat iedereen zelf z’n broodjes open snijden en vullen met de rösti, wat peterselie, feta en een lepel tzatziki. Eet de groene pepers, de olijven en de dolmades erbij
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 765 kcal
- 32 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 90 g koolhydraten
- 24 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen